Tennis

Tennis werd in de Middeleeuwen al door de elite gespeeld. Gelukkig is het nu voor een veel breder publiek toegankelijk. Om zelf te spelen of, natuurlijk, om naar te kijken. Dromen van spelen als Wawrinka, Nadal of Naomi Osaka. De materialen zijn net zo veranderd. Onderschat niet wat een goed tennisracket met je spel kan doen. Maar ook tennisschoenen, die bepalen of je wendbaar bent. 

CHESPsport heeft veel tennisartikelen in huis of kan daar voor zorgen. Gesteund door een goed team kunnen we ook op tennisgebied je zeker helpen. Tennisballen, tennisgrips, tenniskleding, sportkleding, sokken… you name it!

IN DE WINKEL EN ONLINE

TennisRACKETS

shop

TennissCHOENEN

SHOP

Tennistassen

SHOP

(over)GRIPS

SHOP

accessoires / ballen

shop

bespannen / snaren

SHOP

sportkleding

shop

OUTLET

SHOP

Wat is Tennis

Tennis, een balsport die al eeuwenlang wordt gespeeld, is een spel van kracht, precisie en strategie. Of je nu enkelspel speelt of met een partner in het dubbelspel, het doel is simpel: sla de bal over het net en maak het je tegenstander moeilijk om hetzelfde te doen.

Geschiedenis van Tennis

Tennis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late middeleeuwen, toen het werd gespeeld door de elite. De moderne vorm van tennis vindt zijn oorsprong in Frankrijk en wordt sinds 1873 gespeeld. De naam “tennis” is afgeleid van het Franse woord “tenez!”, wat “pak aan!” betekent in het Nederlands.

Hoe wordt het gespeeld?

Tennis wordt gespeeld op een rechthoekig veld, verdeeld door een net. Spelers of teams proberen de bal over het net te slaan in het veld van de tegenstander. Het doel is om punten te scoren door de bal zo te slaan dat de tegenstander deze niet kan retourneren.

Grote Toernooien

Tennis kent vier grote toernooien, bekend als de grandslamtoernooien:

Wat je moet weten over Tennis:

 1. Speelveld: Het veld is verdeeld in verschillende vakken, waaronder servicevakken en een achtervlak.
 2. Soorten slagen: Van forehands en backhands tot volleys en smashes, tennis heeft een verscheidenheid aan slagen.
 3. Materialen: Spelers gebruiken rackets om de bal te slaan en dragen specifieke tenniskleding en schoenen.
 4. Puntentelling: Tennis is een sport waarbij de puntentelling uniek is en soms verwarrend kan zijn voor degenen die nieuw zijn in de sport. Hier is een gedetailleerde uitleg van hoe de puntentelling werkt:
  Het eerste punt wordt geteld als “15”.
  Het tweede punt als “30”.
  Het derde punt als “40”.
  Het vierde punt resulteert in het winnen van de game, tenzij beide spelers 40 hebben, wat leidt tot een “deuce”.
 5. Wedstrijdleiding: Professionele wedstrijden worden begeleid door scheidsrechters en lijnrechters.

Waarom kiezen voor ChespSport?

Bij ChespSport begrijpen we de passie en toewijding die nodig zijn voor tennis. Of je nu een beginner bent of een professional, wij hebben de juiste uitrusting en accessoires voor jou. Van hoogwaardige tennisrackets en tennistassen tot duurzame tennisballen, wij zorgen ervoor dat je klaar bent voor de wedstrijd met de beste tennisschoenen.