Tafeltennis

Durf jij ‘tafeltennis’ ‘pingpong’ te noemen? Het lijkt het verschil tussen de professional en de recreant. Als wedstrijdsport stelt tafeltennis hoge lichamelijke en mentale eisen aan spelers. Maar daarnaast is het voor nog veel meer mensen een heerlijke afleiding. 

Donic maakt sinds 1977 tafeltennis artikelen: tafeltennisbats, tafeltennisnetten en natuurlijk de tafeltennisballen. Vanaf 2000 doen ze dat onder de naam Donic Schildkröt en werd het segment breder. Maar het feit dat verschillende grootheden als Jan Ove Walder en Dima Ovtcharov met Donic spelen, zegt genoeg. 

CHESPsport kan je helpen aan top bats, maar ook de goedkopere varianten. Aan tafeltennissets voor binnen en buiten. Daarnaast kunnen we met een goed team je van alle advies voorzien.

IN DE WINKEL EN ONLINE

tafeltennisbats

shop

tafeltennissets

SHOP

tafeltennisballen

SHOP

accessoires / netten

shop

sportkleding

SHOP

sale

SHOP

Wat is Tafeltennis

Tafeltennis, ook bekend als pingpong, is een fascinerende sport die zowel fysieke behendigheid als mentale scherpte vereist. Het is een spel waarbij spelers een lichtgewicht bal over een tafel slaan, gescheiden door een net. Het doel is om de bal zo te slaan dat de tegenstander deze niet correct kan retourneren.

Geschiedenis van Tafeltennis

Tafeltennis heeft zijn wortels in Engeland, waar het eind 19e eeuw begon als een sociaal tijdverdrijf. Het werd gespeeld met geïmproviseerde apparatuur en werd later geïntroduceerd in andere landen door Britse militairen. De sport kreeg verschillende namen zoals “Miniature-Indoor-Tennis-Game” en “pingpong”, waarbij de laatste naam een klanknabootsing is van het geluid dat de bal maakt wanneer hij het batje raakt.

De International Table Tennis Federation (ITTF) werd opgericht in 1926, waardoor de sport een formele structuur kreeg. Door de jaren heen heeft tafeltennis verschillende veranderingen ondergaan, zowel in regels als in apparatuur.

Spelregels en Technieken

De basisregels van tafeltennis zijn eenvoudig. Spelers moeten de bal over het net slaan en deze moet op de tafelhelft van de tegenstander landen. Er zijn verschillende technieken en strategieën die spelers kunnen gebruiken, zoals topspin, backspin en zijspin. Deze effecten kunnen het traject van de bal veranderen en het moeilijk maken voor de tegenstander om te reageren.

Olympische Spelen en Competities

Tafeltennis werd een olympische sport in 1988. Sindsdien hebben veel landen deelgenomen aan de Olympische Spelen en hebben ze gestreden om de gouden medaille. Naast de Olympische Spelen zijn er ook veel nationale en internationale competities waar spelers hun vaardigheden kunnen tonen.

Ontdek Tafeltennis met ChespSport

Duik dieper in de wereld van tafeltennis met ChespSport. Ontdek onze uitgebreide collectie tafeltennisproducten en verbeter je spel. Of je nu op zoek bent naar het perfecte tafeltennisbatje, de juiste tafeltennisballen of advies over techniek, wij staan voor je klaar.