Padel

Padel is dé opkomende sport in Nederland. De banen komen bijna overal op de tennisparken te liggen. Spelers en speelsters worden steeds veeleisender. CHESPsport heeft een padelleraar is huis. Dat betekent dat advies altijd deskundig en op maat is. Padelrackets, padelschoenen, racketbags en padelballen zijn allemaal getest en zo mogelijk van een review voorzien. Dus woon je in Culemborg en omgeving kom gerust langs in het Sport & Event Center Beusichem. Padel en CHESPsport een gouden combinatie. 

 

IN DE WINKEL EN ONLINE

padelRACKETS

shop

padelTASSEN

SHOP

padelSCHOENEN

SHOP

padelballen

shop

accessoires

SHOP

pADEL OUTLET

SHOP

Wat is Padel?

Padel is een fascinerende mix van tennis en squash, gespeeld door vier personen op een rechthoekig veld. Het veld, 10 meter breed en 20 meter lang, is omgeven door wanden gemaakt van een combinatie van glas en hekwerk. Het unieke aan padel is dat je de wanden mag gebruiken tijdens het spel, wat een geheel nieuwe dimensie aan het spel geeft. Dit maakt kracht minder essentieel, waardoor padel toegankelijk is voor iedereen. Bovendien, met vier spelers op het veld, is het een zeer sociale sport. De puntentelling is vergelijkbaar met tennis, vaak gespeeld in best of 3 sets.

Spelregels Padel

Padel is een 2-tegen-2 sport, gespeeld op een veld van 10×20 meter, omringd door glazen wanden en hekwerk. De unieke regels en speelstijl maken het een verrassende en dynamische sport. De bal kan onvoorspelbaar zijn, en dankzij de wanden en het hekwerk krijg je vaak een tweede kans om een punt te scoren. Dit zorgt voor lange en spectaculaire rally’s. Kortom, bij padel moet je altijd voorbereid zijn op het onverwachte.

Padel in Nederland

Padel is booming in Nederland. Op dit moment zijn er 436 locaties waar je padel kunt spelen, met in totaal 1542 padelbanen. De sport groeit snel, en we verwachten dat binnen tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen zullen kiezen voor padelbanen. 

Geschiedenis van Padel

Padel is oorspronkelijk een Mexicaanse sport, maar heeft zijn populariteit vooral te danken aan Spanje. Het begon allemaal in 1969 in Acapulco, waar een lokale aannemer, Enrique Corcuera, een stuk grond van 20×10 meter omringde met muren. Dit werd de geboorteplaats van padel. De sport verspreidde zich snel naar Argentinië en Spanje, waar het nu zelfs populairder is dan tennis.

In Nederland werd de eerste padelbaan aangelegd bij het Philipsstadion op verzoek van de Zuid-Amerikaanse spelers van PSV. Nu zijn er padelbanen in 18 steden en worden er regelmatig toernooien en competities georganiseerd.

Puntentelling en Regels Padel

De puntentelling bij padel is vergelijkbaar met tennis, met games, sets en matches. Er zijn echter enkele unieke regels en situaties die specifiek zijn voor padel, zoals de manier waarop de bal wordt geserveerd, de positie van de spelers en de manier waarop punten worden gescoord.

Padel Etiquette en Gedragsnormen

Bij ChespSport waarderen we sportiviteit en respect. We verwachten dat alle spelers zich aan de gedragsnormen en etiquette houden, zowel op als buiten het veld. Dit omvat stiptheid, passende uitrusting, respectvol gedrag en inspanning tijdens het spel.