BABOLAT

Babolat, dat is eerst en vooral een familiesaga. Het verhaal van de sportfamilie gaat al terug tot 1875, het jaar waarin zowel tennis als badminton ontstaan. Het merk uit Lyon bouwt al van in het prille begin zijn hele expertise op rond één grondstof: de natuurlijke darm waarvan de eerste snaren voor rackets gemaakt worden. Later wordt Babolat marktleider in uitrusting voor liefhebbers van racketsporten: frames, snaren, schoenen, textiel, ballen, grips, accessoires en speciale sporttassen. En tegelijk ook in de technische uitrusting waarmee professionele spelers hun rackets voorbereiden.

Het merk heeft een traditie van innoveren in dienst van de spelers en van het spel. Het is het favoriete merk van kampioenen in de meest prestigieuze competities in badminton, tennis en padel.

.

GEBRUIK NÚ DE BABOLAT PADELRACKET SELECTOR

BABOLAT PADELRACKET SELECTOR

BABOLAT PADEL

Padel, we spelen dubbelspel

Babolat is en blijft altijd op zoek naar nieuwe trends in de racketsport en ziet uit Spanje, Midden- en Zuid-Amerika een neefje opduiken van tennis: padel. Ook voor padel creëert het merk zijn eerste racket bovenop de accessoires die er al waren en surft Babolat mee op de golf van succes van die groeiende sport.

Nieuwe ongelofelijke prestatie van Rafa Nadal op Roland Garros: zijn 12e titel en zijn 19 grandslamoverwinning. In Padel schittert een andere Spanjaard, Juan Lèbron die nummer 1 wordt van de wereld met zijn Viper Carbon pala, Jet Premura schoenen en zijn Babolat outfit. Babolat sluit 2019 af met twee nummers 1 van de wereld in twee verschillende sporten. Een primeur!

.

Babolat padel
-33%
BABOLAT
Oorspronkelijke prijs was: €320,00.Huidige prijs is: €215,00.
-52%
BABOLAT
Oorspronkelijke prijs was: €155,00.Huidige prijs is: €75,00.

BABOLAT TENNIS

Babolat maakt z’n entrée op de baan

De firma Babolat & Monnier was gespecialiseerd in de verwerking van natuurlijke darm (voor worsten, chirurgische draad, muzieksnaren, hand- en kruisbogen). Onder leiding van Pierre Babolat vindt ze de eerste snaren uit voor rackets. Ook die zijn van natuurlijke darm. Het begint met snaren voor badmintonrackets. En een jaar nadat Walter Clopton Wingfield de spelregels opstelde voor tennis, verschijnen al de eerste snaren van Babolat voor tennisrackets.

Babolat wordt het eerste bedrijf dat zich specialiseert in racketsporten. Het begin van een avontuur in de sport…

Rafa buitenaards

Gewapend met zijn fameuze Babolat Pure Aero met de snaren Babolat RPM Blast presteert Rafa Nadal het om voor de tiende keer Roland Garros te winnen! De Spanjaard wordt de eerste speler in het Open-tijdperk die tien keer dezelfde grandslamtitel wint. Voor die gelegenheid biedt Babolat een nieuw racket aan in een limited edition, de Pure Aero Decima.

Babolat tennis

BABOLAT BADMINTON

Badminton, een ander speelveld

Naast de nieuwe tennisframes lanceert Babolat ook zijn eerste frames voor badmintonrackets met een aangepast aanbod voor clubspelers, voor professionals en een apart assortiment voor kinderen en scholen. Het succes groeit en ook voor badmintonframes wordt het merk een van de Europese marktleiders.

Voortbouwend op de prestaties van de tennisschoenen lanceert Babolat, opnieuw in samenwerking met Michelin, een assortiment badmintonschoenen.

 

Babolat badminton
-33%
BABOLAT
Oorspronkelijke prijs was: €149,95.Huidige prijs is: €99,95.
-33%
BABOLAT
Oorspronkelijke prijs was: €14,95.Huidige prijs is: €9,95.

SPONSORED BY BABOLAT